23 December 2011

post yang de kena-mengena sikit2 je dgn korang


p/s : this entry is about my heart - my story - my life..

what the first things across in your mind if I ask U ::
what are the things that you want the most in your life?
will u give your answer?


and my answer is....I want a better life than today

why? am I a beggar..or..am I a neglected child? ohh..no..no..no
not at all.
but why I said that 'I want a better life than today' just now?
hmm..I don't know why because this is the first thing that across in my mind when someone asked me such that question.

emm..as long as a human
we cant run from the problems. neither its a big problem nor not..
and we need to face it
ok,I know that my words is meaningless but that is the thing that I thinking recently

when we still babies,we start speaking,walking,running..
and how to make our mom,dad understand 
what we want and now.. 
its work


when we are children..we start to go to school
we start to learn the world..start to know the people around..
start to make friends
and start to go through the hard thing in our life when the problems were appeared,
that is start to learn how to customize ourselves with the world


as we start to be a teenager..the problems become bigger
we need to focus in our study
and as a normal teenager,at this age..one feeling will be coming in our heart
that is we call LOVE
at this age,we start to learn loving someone,take care about someone and try harder to get the one we love
at this age..we want everything
we want a boyfriend/girlfriend..we want to be a success boy/girl
we want to be a glamour
everything!


but when we adults,that are the biggest things we should to face
with our wife/husband
teach our children about the world..about the people
teach them how to be a human..not just a people..it is harder than train the animals
at this age..
there are the truly force we had..truly problems we face
and a truly life..we run
and that was definitely tired for us
that's why
I love my parents







Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

17 December 2011

facebook Timeline --> cantik or susah??


hye
pada malam yang masih bayi ni..aku just nak kongsi something je
sebenarnya aku baru je lepas tukar aku punya fb kepada Timeline
cantik?
:: bole laa kot^^cantik kucing aku lagi
susah? 
:: tak tahu..sikit je kot..lama2 pandai arh tu
best?
:: oo..key...laa^^aku rasa biasa-biasa je

ni wall facebook aku
\/
\/
\/



ni haa..kat atas ni wall facebook aku
kalau korang berminat nak buat jugak macam aku
jom pergi kat link ni 


tapi bila dah register..dah tak boleh nak undo dah
rasanya suatu masa nanti memang korang-korang semua secara
paksa rela/tak rela
wajib tukar jugak..hehe..semoga bergembira
laa ye ^^




Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

aku minat giler at kau -----> $%#%$




aku minat giler kat kau
ekk,sape tu? boyfriend ke? euww..aku mana laa ade boyfriend
takde orang minat pon
kesian kan?
haha..lagipun hidup single ni best what
tapi camtu laa..sometimes boring..tak ke? hee~ ape-ape pon
enjoy myself jela..SPM tahun depan
focus ! focus !
korang tahu aku sedang cakap pasal sape? sebenarnya aku giler fanatik laa dengan Heliza Helmi..
so cute+cantik+beauty+pretty
err...dengki tau ! aku mana ade cantik macam Heliza ni
berangan je lebih

\/
\/
\/
\/


nah ! amek kau..dengan rajin-nya aku meng-edit gambar
kasi dekat sikit dengan Heliza

another artist that I like
\/
\/
\/
mostly korean artist

kim bum (korea)
kim hyun joong (korea)
jung yong hwa (korea)
kang jiyoung (KARA) (korea)
nia ramadhani (indonesia)
mario maurer (thailand)
jericho rosales (filipina)
cristine hermosa (filipina)
taylor swift
selena gomez

ngee~ mesti korang-korang dah jemu scroll down kan
ramai bebenor yang aku suke ek
haha..lain negara lain orang
tak ke?

so,apa pendapat korang tentang taste aku kat artis-artis ni
ada good-good ka?
nae,I like them LOL~ much much^^







Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

16 December 2011

aku paling taksuka kalau...


hye
annyeonghaseyo
hee..tetiba keluar korea pulak..mimpi kim bum ke malam tadi?
oke,kali ni aku just nak story pasal benda yang aku tak suka..base on me la..
tak ade kena mngena dengan kamu-kamu dan kucing aku
faham?!

aku paling tak suka kalau......>>

1.bila aku sedang syok-syok tido..korang mari ganggu aku..aishh,rasa nak hempuk je kepala korang

2.bila aku tengah sedih,korang pulak still gelak-gelak..suka-suka dengan lawak korang yang macam hampagas tu.

3.korang cube nak bergurau dengan aku time aku takde mood. rasa nak ikat korang kuat-kuat campak laut.

4.bila aku tengah buat sesuatu (baca buku and etc..)..korang dengan muka sucinya datang kat aku then tanya...
   "kau sedang buat apa?" eeii..rasa nak lempang laju-laju je pipi korang. dah nampak,lagi mau tanya ka?

5.bila time aku sedang baca novel..korang dengan rela hati ajak aku bersembang. yang ni memang tak leh blah arh..geram tau!

6.oke,yang ni kat fb lak..bila aku buat status tanya pendapat korang..then korang pulak dengan toya nya pergi LIKE status aku..bengang aku! apa korang ingat dengan meng-like status aku..aku dapat jwapan ka??

7.aku paling menyampah kalau aku kenal someone tu...tak lama pon..maybe dalam 30minit only then dia ajak couple..WTF is he?? sory..aku tak layan..

8.benci tau bila aku tengok ayat korang yang gedik-gedik..contoh..
"eeuww..bowshan-bowshan..tarkdew shapew pown at umah.."
"bby shyang by are-jew taw..taknark owrang laen..by showrunx jew d harty bby"
errkk,menyampah tau! dah laa ayat giler super..tergeliat lidah,mata,hati nak baca tau!

9.aku paling tak suka bila korang bajet handsome/bajet comel..padahal muka tempurung jer..dengan muka itik-nye..aishh..takfaham..takfaham..

10.lastt but not least..bila aku sedang syok-syok nonton tv..korang dengan selamba badak (#badak pon tak macam tu) pergi halang takpun buat free-show depan tv tu..
eeii..rasa nak tampar+tendang laju-laju korang ni..aishh!!


ni lah antara scene-scene yang buat aku 
rasa nak pulas-pulas kepala korang 360'..aduhai hati
bersabar lah kau oke..

peace ^^



Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

15 December 2011

zaman sekarang..macam-macam boleh jadi


hye
oke,kali ni aku memang malas giler nak taip
so,taknak laa tulis entry panjang-panjang..kalau panjang-panjang bukan korang nak baca pon kan?
 dah tahu dah..aku just nak kongsi cerita sikit lah..
eh,bukan cerita tapi gambar
memang HOT punya lah..to tuan punya gambar sory I took your pict..
actually aku amek gambar ko kat fb
here the pict
\/
\/
\/
\/
\/


oke,sory gambar besar gedabak
so,conclution..kau memang HOTSTUFF lah
errk..sebenarnya aku malu nak post entry ni tapi gitu laa..
korang kat luar..aku harap sangat-sangat korang jangan laa menggedik nak pakai macam ni
memang nampak f*** tau..
zaman sekarang kan..macam-macam boleh jadi
dunia nak kiamat..
macam ni lah agaknya..



Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

14 December 2011

your blog has price??


blog price..blog price..blog price..
korang tah ape itu blog price?
blog price ni bukan macam price tag..bak kata aishajamal.. bukan juga pride..prince jauh skali
nak tengok harga blog I tak?



ni haa..price blog aku
mahal? tak kan...aku tengok blog orang lain..dah cecah hampir RM***.** tau
dengki tau..dengki
korang pun ape kata try jugak ye..
kalau nak cube..pegi kat link ni oke..>SINI<
berkhidmat untuk masyarakat..hahaha..saja nak berkempen kejap..
enjoy !!




Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

13 December 2011

denana DIPINANG orang??!


OH MY ALLAH! hai korang-korang..ffuhh...ffuhh..
tarik nafas...hembus..tarik..hembus..sory laa korang..wa ari ni memang tak sempat nak bernafas..korang ade baca tajuk entry kali ni? ade tak? ade tak?
haa..sebab tu lah aku bagai nak sawan rasa hari ni..
pe perasaan korang when dipinang..okeh,kalau2 korang dah umur 24,25,26 and so on..of coz tak nampak weird kan? tapi aku ni umur brape? 16teen???! O.M.ALLAH !!
cool je kan..haha..meh sini dekat-dekat aku nak cerita ni..cerita yang buat aku putus nafas 5jam5minit5saat..

pagi tu aku bangun tido. pastu kluar bilik..haha..*story pon mcm bangang je*..but that day..nampak pelik sangat..
"ma,akpe hari ni rasa tak sedap hati je.rasa pelik" mama aku juz wat muke donno..dah mama aku tak nak jawab..aku pun malas laa nak tanya lebih-lebih.
lepas mandi segala...seperti biasa laa..dalam bilik laa aku terperuk..eh,menelaah pelajaran tau #ekekeke..leh caye ke?# then..sedang aku khusyuk-khusyuk main pondok-pondok dgn tedy bear dalam bilik..tiba-tiba...
"angah..keluar sekejap..ade orang nak jumpe" hah! mama aku panggil..dengan muka suci dan innocentnya aku keluar. eh,apesal ramai pelik je tetamu kat umah aku ni? dah tu..tersengih-sengih tengok aku..haishh..aku ade buat salah ke? aku kena saman ke? diorang nak bawak lari aku ke? atau.........mama ade rahsia terbesar nak bagitahu aku..*..kot2 mama nak cakap aku anak angkat je..org asing tu keluarga kandung aku..macam cerita dalam novel tu..*..hati aku dah rasa nak pecah je..jantung bukan main lagi nyanyikan lagu dondang sayang..
sentap giler beb! aku pon pandanglah muka mama tersayang aku ni dengan penuh tanda tanya. last-last mama aku pon berbunyi laa suara..
"angah,sebenarnya mereka datang sini ade hajat besar" ah sudah! jangan-jangan betul kot ape yang aku fikir. mama....angah tak nak ikut keluarga tu. angah tetap keluarga ni kan ma..angah anak kandung mama dengan abah kan?
"hajat ape?" dah kecut perut aku dibuatnya. tolong jangan cakap...tolong jangan cakap..
"diorang ni datang nak meminang" terang abah aku pula. aku ni penuh kelegaan...fuhhh...aku bukan anak angkat..yeahhhh!!!
"owh..dah bagitahu along ke? dah tu along setuju ke?"aku ni terus tanya.dah over excited..yela..sape tak gumbira bila akak dia nak tunang..
"along tak bagitahu lagi..ni nak tanya angah laa ni. angah setuju ke? SPM kan tak lepas lagi."abah aku menambah.Aik,jap! jap! jap! macam pelik jer bunyi..ape kaitan dengan aku pulak. dah jadi camne kalau aku tak lepas SPM lagi? sepatutnya tanya laa along aku..aku setuju je dengan sape2 pon dia pilih.
"err..ape kaitan dengan SPM angah pulak.bukan angah pon yang nak tunang"dengan senang hati aku berkata. ha..ha..ha..serius lawak.
"errk..tapi kami datang nak pinang Nur Amalina Zakaria" akhirnya bersuara jugak tetamu terhormat aku ni.
"owh...hah?!!!" weh,weh,weh, aku tak salah dengar kan?
"sape? sape? ni mesti silap nama ni..bukan Nurul Liyana Zakaria ke??" aduh..ni kes parah..
"tak lah..kami memang datang nak meminang Nur Amalina pun. ni gambar awak kan?" seorang lelaki menunjukkan gambar aku betul2 depan muka aku.
"err..betul..tu gambar saya.tapi...eh,gurau ke ni?"aku dah mula cuak dah ni..
"kami serius. kami memang datang nak pinang awak.awak setuju?" sambung tetamu aku tadi. aku rasa time tu memang giler tak cukup oksigen.tibe-tibe keadaan jadi gelap...


"angah,bangun! ishh...dah pukul 6.45petang dah ni..ingat bagus sangat ke tido petang-petang macam ni" aku yang sedang lena landing atas katil tersentak dengar suara mama aku. aku teringatkan sesuatu..dengan pantas aku berlari keluar.
"ma..tadi ade orang mari ke?"aku ni masih bingung lagi.still tak dapat fikir centre lagi.
"orang mana pulak nak mari. haa..tulah..mama ckp dh..jangan tido sampai lewat2 petang..syaitan banyak.ngigau laa tu"
erkk..aku ngigau? hahahhaha...aku ingat betul2 ade orang datang nak pinang aku..keh3
tapi ape pun..lega jelas terasa..(ayat iklan)..
mana mungkin aku yang berumur 16tahun..again, 16tahun bertunang.
gatai benor roh aku ni...hahahahha





Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

12 December 2011

terharu siot !


ini kisah tentang dhiya..eh..eh, silap..
ini kisah tentang saya..wah3 SAYA laa..tak..sebenarnya ini kisah tentang abah aku..ishh..ikut laa sape-sape pun..nak story sikit

bila difikirkan balik.. sumpah ! aku nak nangis je..tersangat-lah terharu.. nak tahu pasai apa..nanti sat aku story..nak minum air jap..

oke,done !
ehem-ehem..baiki suara..test ! test ! satu dua tiga..oke dah
hari ni sebenarnya aku ada kem..alaa..KEM SPM2012..eh,kenape? tak percaya ke? tua sangat ke muka aku ni..#terasa...dah ! kan tak habis pulak cerita aku ni..
kem tu kat sekolah..kira-kira 13KM jugak laa dari rumah..yang sedihnya..3 hari lagi kem nak mula..kereta abah pulak kena servis..rosak . nak tunggu kereta habis siap servis tu..punya lah berzaman . aih..
mood : geram,stress 
time nak pergi tadi..abah cakap pergi dengan motor. alamak ! huwaaa...aku tak suka pakai topi keledar . dah laa musim hujan. mama aku dari pagi-pagi ayam tak bangun tido lagi dia dah kejutkan aku . mama aku cakap kena pergi cepat-cepat takot nanti hujan kat tengah-tengah jalan. eh, ok what..best men ujan taw..haha
faham-faham laa..semenanjung kan musim hujan sekarang ni..
mula-mula aku tak sure..betoi ka abah aku nak hantaq anak dia ke sekolah dengan motor? dah laa time hujanhujan gini . tapi...aku memang respect habis laa dengan abah aku..sanggup redah hujan hantaq aku ke sekolah..demi pelajaran.. memang terharu beb !
tapi yang tak best-nya..masa naik motor tu..abah aku pecut habis..kiranya racing la..kalah mat-mat rempit..uishh..kecut perut beb ! dah laa sejuk pagi-pagi lagi + hujan rintik-rintik lak..menggigil badan aku . bila tayar motor termasuk lubang sikit...memang sakit punggung aku..dah macam naik kuda pulak . tapi for sure..memng pucat laa muka aku..hahaha

yang aku nak tekankan dalam story ni..aku sebenarnya tersangatlah terharu+respect+berterimakasih dengan abah aku ni..walaupun hujan..kereta kena servis..jarak rumah dgn sekolah jauh..dia sanggup hantaq ambiq aku..semuanya demi pelajaran




written by;
denana


Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

10 December 2011

serius aku tak faham


hai..hai..hai..
hehe..oke,kali ni aku tak nak cakap panjang cuma ade sikit laa aku tak puashati dan takberapasuka dengan hal-hal yang aku nak cakap nanti..

serius aku tak faham..erkk! tak faham ape tu?
oke laa...meh sini aku nak citer..baca sampai habis tau!

aku cuma tak berapa nak suka laa dengan perangai orang-orang kita..
eh,orangII kita? sapa? pasal sapa-sapa ni korang tak payah ambil tahu ye..

scene 1
tadi aku sempat laa nak berblogwalking kejap..
sampai kat blog yang memang HOT giler..dia punya traffic memang dah tak boleh nak dikira dengan jari..pastu mesti akan ada laa orang duk mengutuk-ngutuk kat owner blog tu..
pastu..dah laa..mengutuk tu se-sedap hati se-sedap rasa je..
dengan ayat yang pergghhhh...fulamak..power rangers!
serius aku tak suka orang yang macam ni..niat tukangkasikomen tu memang laa baik sebab nak sedarkan owner blog tu..tapi ayat yang dia gunakan..2x5 jer dgn owner..
serius aku tak faham~


scene 2
yang ni jugak pasal blog yang HOT sebab mengutuk agama , artis etc yang membangkit-kan kemarahan orang..yela..memang salah owner blog tu-kan
tapi yang sedih-nya..tukangkasikomen pulak masalah jugak..
dah owner tu buat salah.. tukangkasikomen dengan rasa tanggungjawab nak kasi ceramah free of charge kat owner blog tu..oke,yang ni kasi thumbs up sekali..bagus laa tu-kan? sedarkan orang yang lalai..
tapi..tukangkasikomen ni sebenarnya tak berapa nak betul sangat cara dia..
ada yang macam ni...

* assalamualaikum..
eh,kau ingat kau ni...bla..bla..bla..sial,babi..etc

--> loll~ takkan korang tak rasa pelik? mula-mula tu bagi salam..then?? fikir-2 kan-lah ye...

*weh,sial...kau baca hadis ni
(hadis)

--> erkk! yang ni laaagii lah pelik...ayat first tu memang suuperr powerr laa..alih2 keluar hadis..erkk!

*Astarghfirullah,Subhanallah,AllahuAkbar
ko xsedar dri ke? dah laa xpkai tdung..ada hati nk kutuk org..ko ni memang...bla..bla..bla..

--> yang ni..korang fikir sendiri lah


yang tu jer aku nak kongsi kat sini..cuma nak bagi peringatan lah...kita kalau nak komplen komen marah dan sebagainya mesti lah guna perkataan yang sedap didengar dan yang penting boleh bagi kesan kat orang..bukan kutuk-mengutuk se-suka hati se-sedap rasa je..kalau tak..kita pon 2x5 je kan..


so..apa komen anda?




Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

04 December 2011

:..DENANA dapat surat cinta??


wellow wellow weh..
ahaha..hepy smacam jer aku ni..knp? knp?
korang nak tahu..hari ni aku dapat surat..
surat? surat cinta ke? kalau korang nak tahu..scroll bawah ye..baca sampai habis tau! aku ngah hepening ni..


pemende tu? tak kan surat cinta buruk benor rupenye?
agak-agak pe isinya ye?
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/

jeng jeng jeng


ni lah dia isinye..
pe ni ek?
macam dadah jer? alamak!! sory oke..aku bukan penagih dadah la..penagih cinta? lagi lah tak! nak tahu pe dia barang ni? nak tahu? scroll bawah

\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/

hehe...



ni lah dia barang yang aku dapat..
winter barbie contact lens
16.00mm

colour: 1.gray
                     2.light brown


mood : happy sengat-sengat tebuan..kih3






Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

03 December 2011

BEST TOPIC:lelaki super cool bile...


hai..hai..hai...
lame lop dop update blog..aku skang ni sedang berhempas pulas mendirikan bandar..(cityville)
lagi xder masa nak cara ke blog ni..haha..cian kat blo aku..dah bersawang pon dah
oke..berbalik pada tajuk..lelaki super cool bile...
nah! amek kau..


1.suke tolong orang
yang ni dah memang memang akan nampak cool..so,to u guys..korang tolong laa ringan-ringan tangan sket yer..baru nampak cool..


2.caring
korang tahu..bila orang laki tu menunjukkan sifat caring dye..sebenarnya..dia tu soooo sweet..pe orang prempuan akan cakap when boy ni menunjukkan caringnya?


gurl : waahhh..caring betol laa boy tu..kalau dia ni 4we aku..alangkah bahagianya..cool laa..


3.sayangkan binatang
boy yang sayangkan binatang ni sebenarnya nampak cook tau di mata gurl..
cube korang bayangkan when boy tu sepak kucing depan gurl..agak-agaklah..pe yang akan gurl fikir ek? 


4.punya badan six pack
nah! to boys..pe kata korang rajin-rajin kan lah pegi gym ye..alang-alang ada masa terluang..bersenam laa sikit..dah tahu badan tu gomok gomok..bersenam sikit pe salahnya kan? kan? kalau badan yang kurus keding ni..makan banyak-banyak ye..


"dah badan aku memang metabolisma tinggi..makan dua periuk sehari pon..badan tetap kurus keding..macam mana??"


huhu..kalau dah memang spisis korang badan kurus keding..aku..no comment..AHHA!


5.hebat dalam sukan
sebenarnya..lelaki ni nampak cool tau when dia hebat dalam sukan..
jangan laa kamu kamu yang semput pergi lari pecut 400km semata-mata nak nampak cool depan awek..cari nahas tu


6.gaya berjalan
yang ni memang betol..cara berjalan pon kenalah macho..baru nampak cool..tapi jangan laa korang-korang laki ni semua berjalan ala-ala lenggang mak timah..kan nampak pelik lak


7.senyuman menawan
huhu..senyum....senyum.....senyum..aww comelnye..haha
hei boys..senyum laa sikit..senyum kan awek muda..jangan stress2 taw..barulah nampak cool..
ni tak..masam jer mengalahkan asam kecut..ingat orang suke ke tengok masam2 gitu


8.berpakaian kemas
yang ni dah konfem2 akan menampilkan penampilan yang sepur duper cool..kalau berpakain baju yang bole dikategorikan kain buruk (yang koyak rabak,lusuh dll)..sape yang yang pandang?
tapi! ade tapi tau..dah kalau korang keje mekanik..jangan lak nak menggatal pegi keje pakai kemeja putih+kasut kilat2..bersesuaian laa ek


9.pandai bawa diri
lelaki yang pandai bawa diri ni memang nampak cool tau..dia bole sesuaikn diri dalam apa jua keadaan..tak kira dia di rumah ke..tempat keje ke..parti ke..tenang jer..xmudah gelabah..
memang nampak cool beb!


hohoho~ tu jer kot nak tulis ari ni..so,to boys out there..korang tak nak ke nampak cool? haha..






Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

30 November 2011

wordleSS wedneSday #1


*WORDLESS WEDNESDAY*







just nak tunjuk gambar jer..nothing to say
nama lagi wordless wednesday..ye x?
i like that pictures
you??







Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

29 November 2011

lelaki ni RUMIT laa..




1. Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.



2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.


3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.


4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia terasa dirinya hebat.


5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.



6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya. .


7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.



8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.


9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
untuk dijaga hati.



10. Jika kamu mengirimkan ini pada mereka yg bernama lelaki, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar..







Apa kata lelaki?


#just copy paste

Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

28 November 2011

lelaki yang meMELUATkan


hellow yellow mushmellow~
malam ni aku lagi lah banyak masa nak wat post kali ni..ahaha
jangan risau..pasni aku pergi study *konon-nya*..lagi result teruk la..padan muka *pffff
oke..berbalik kepada tajuk..
ciri-ciri lelaki meluat? wat the **** laa tajuk kali ni..kepada lelaki di luar sana..please pay attention..mana tau kot2 korang termasuk dalam kategori ni..
kepada yang baru clash..dah lama clash..mana tau kot2 perkara ni yang menjadi penyabab..who know ryte??
tadi aku sempat nk berFORMSPRING..someone duk tanya ciri2 lelaki yang meluat..
ramai yang komen..almost gurl laa..aku pon xterkecuali
meh sini baca ramai ramai noh..



1.bajet handsome
haa...yang ni memang sangat sangat buat orang meluat. meluat tau tak? kalau yang handsome tu..xpelah (x adil kan?)...yang bajet bajet ni sebenarnya bkn handsome sgt pon..gambaran :

aku : weh,kau tengok gambar kat belakang tu..cantik kan? (gambar tu dilukis di dinding tepi mamat tu berdiri)
saya : haah laa..sape pelukis ek?
mamat : hai..sorang je? dari tadi I nampak U asyik pandang I jer..walaupun I handsome..I still single tau!

2.ego tinggi
dah sah-sah lelaki yang ego tinggi melangit sampai ke bulan ni betol-betol buat orang sekeliling meluat..cube korang bayang..time lelaki ni duk gaduh dgn awek dia sedangkan memang sah-sah slah dia.dengan ego yang dia ade sejak azali..dia langsung xmahu minta maaf..alih2 awek dia jugak yang mengalah..
pe barang ni bang?? rendah-rendah laa sket ego tu kalau takot awek lari cari balak lain..

p/s : nasihat percuma

3.suke mencarut
adehh! ni yang tak suke ni..asyik-asyik mencarut..dah xder perkataan lain ke nk sebut?
ko ingat gurl suke sangat ke dpt boyfie otak kuning..(sory terkasar bhasa *emo)
oke2..calm down..huhuhu fuuuuu~
memang xleh blah laa lebih-lebih lagi time guy tu melatah..*bagi yang melatah laa*
bila melatah jer sebut  &%$*# (xmau sebut)...adoi..ubah ubah laa bang oi..

4.berlagak semua benda dia expert
haa..ni satu hal..ade jugak ek lelaki macam ni..berlagak ala-ala dia expert dalam semua benda..contoh :
:..kereta rosak..dia memandai jer pergi baiki..kata penah keje kat bengkel..in fact, enjin pon tak tau..
:..kenal semua jenis kereta..in fact, kereta skyline pon xtau camne rupa
:..ajar tips2 bercinta..in fact,dia pon dah 15 kali putus cinta

5.nak orang ikut ckp dia je
lelaki ni memang konfem ade kat dunia ni..perangai dia x ubah macam adik aku yang nak masuk tadika tahun depan..kata dia..semua nak orang dengar..
bila orang nak bg cadangan ke..nasihat ke..bukan nak dengar..
kalau terima pon..10% je ikhlas..selebihnya TERPAKSA..sbb? penat dengar prempuan membebel..
tu laa...padan muka!

6.playboy
AHHA! korang tahu pe makna playboy? pemain lelaki? huhu..rasanya ukan pemain lelaki ni..tapi lebih dikenali sebgai PEMAIN PERASAAN PEREMPUAN..kenapa? tak setuju?
kepada playboy2 kat luar sana..korang tahu x perangai korang tersangat lah menyekitkan dan menyebalkan..dah dah laa tu *bajet korang nk ikut nasihat aku*

7.merokok
yang ni satu hal..aku pon heran laa..kenapa lelaki merokok ek? aku ada jgk laa ushar2 kawan lelaki aku yg merokok ni..dorang cakap juz 4 fun...eh, fun ke?? aku rasa fun kejap je..sbb tak lama lagi korang akan tinggal dalam tanah..(faham2 laa noh)
satu lagi..bagi dorang yg merokok sbb nk tunjuk macho..macho ke? aku rasa tak..cube korang tanya gurl2 kat luar..spa yang nk boyfie or husband dorang merokok..see! sorang jer..tu pon salah sorang penghuni Tanjung Rambutan..

oke lah..setakat ni je aku nak kongsi dengan korang..actually,banyak lagi...but..jari aku dah penat menaip..btw,hope korang enjoy..jangan lupe tekan button LIKE oke..


APA KATA MEREKA??*lelaki*



haha..tak tau pe motif letak ganbar kim bum ni
google gambar len..gambar len lak yang letak..btw,he so cute
sape stuju??


Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

27 November 2011

belog pon nak top top jgk


post kali ni aku bkn nak cerita ntah pape but lepas aku baca belog2 org..almost dorang cerita pasal blog x berkualiti..
erk? gimana tu ek..agak agak korang blog aku ni berkualiti tak? tak? sob3..aku dah agak dah..sapa cakap tulis blog ni senang bak makan asam jeruk? susah laa beb!
yela..lagi nak fikir idea,nak tarik hati jantung stalker2..lagi nak kena jaga adab penulisan segala bagai..susah tau! nak tarik perhatian org tuk terjah ngomel blog kita ni ada 3 cara..
1.paksa org baca blog kita
2.use humour of sex *menaikkan traffic blog
3.depend on ur gud writing..
huk3..aku kalau yang pertama tu..hek3..penah laa kot* yang kedua tu...sumpah aku tak mau..tapi kalau bole..aku nak jadi yg ketiga..
nak org lain sendri yang dtg blog..xnak pakse2 org baca or follow..
jadi aku pon start dah nak blajar tulis blog untuk universe..not juz only for myself..
support dari pembaca on aku harapkan jgk..tapi dah kalau org xnak bg..xpelaa...REDHA..ye dop? huhu..
Suke story Denana? LIKE jer ! :)


LIKE Fan Page Denana sekali yer? :)

 
Copyright at 2011-2012,Design and Template Edit by Alyaeyanaqaisara